1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Sanofi plánuje prepustiť v Európe 1370 až 1680 ľudí

Sanofi logoParíž - Francúzsky farmaceutický koncern Sanofi oznámil, že v Európe prepustí 1370 až 1680 ľudí, z toho zhruba 600 vo Francúzsku. Informovala o tom televízia BFM TV.

Prezident spoločnosti Sanofi France Olivier Bogillot uviedol, že tento krok je súčasťou reorganizácie v rámci „novej stratégie“ a nesúvisí s pandémiou nového koronavírusu.

Koncern už predložil plán prepúšťania európskym sociálnym partnerom. Bogillot dodal, že prepúšťanie bude založené na „dobrovoľných odchodoch“ a bude trvať tri roky.

Hovorca spoločnosti Sanofi, ktorá zamestnáva viac ako 100.000 ľudí na celom svete, z toho približne 25.000 vo Francúzsku, spresnil, že škrty sa budú týkať najmä robotníkov, keďže Sanofi sa chce sústrediť na zvýšenie digitalizácie a outsourcingu.

Novú stratégiu načrtol vlani v decembri generálny riaditeľ Paul Hudson a jej cieľom sú úspory nákladov do roku 2022 vo výške 2 miliárd eur.

Žiadny zo závodov Sanofi sa nezatvorí, ale aktivita v niektorých výskumných strediskách sa zníži, keďže spoločnosť sa v minulom roku rozhodla ukončiť výskum v oblasti cukrovky a kardiovaskulárnych chorôb. V týchto dvoch oblastiach totiž zaostala za konkurenciou, uviedol zdroj oboznámený so situáciou, ktorý nechcel byť menovaný.

Skupina sa medzitým zamerala na iné oblasti, v ktorých, ako sa domnieva, si môže zabezpečiť vedúce postavenie, vrátane lukratívnych liekov proti rakovine.

Minulý rok Sanofi oznámilo dohodu o kúpe americkej biotechnologickej firmy Synthorx THOR.O za približne 2,5 miliardy USD (2,23 miliardy eur).

Aj vakcíny sú prioritou. Sanofi pracuje na dvoch proti ochoreniu COVID-19, pričom na jednej spolupracuje s GlaxoSmithKline a na druhej s americkou Translate Bio.

Minulý týždeň počas návštevy prezidenta Emmanuela Macrona spoločnosť Sanofi oznámila, že investuje 610 miliónov eur do dvoch miest vo Francúzsku, ktoré zmení na centrálu pre výskum, vývoj a výrobu vakcín.

13.07.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...