1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

PMÚ začal konanie vo veci fúzie GlaxoSmithKline a de Miclén

GlaxoSmithKline1Bratislava - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR začal správne konanie vo veci koncentrácie, ktorá spočíva v nadobudnutí nepriamej výlučnej kontroly podnikateľa GlaxoSmithKline plc.,

so sídlom 980 Great West Road, Brentford, Middlesex, TW8 9GS, Spojené kráľovstvo nad podnikom podnikateľa de Miclén, a.s., Levice. Informoval o tom úrad na svojej internetovej stránke.

Tretie strany - fyzické a právnické osoby, môžu predložiť úradu svoje pripomienky, námietky a informácie k oznámenej koncentrácii. "Žiadame tretie strany, aby svoje pripomienky predkladali úradu čo najskôr, aby sa úrad, vzhľadom na dodržanie zákonných lehôt, mohol týmito pripomienkami zaoberať v prvej fáze posudzovania oznámenej koncentrácie."

GlaxoSmithKline je celosvetovo jednou z najväčších nadnárodných farmaceutických spoločností orientovaných na výskum a vývoj. Vo výskume a vývoji zamestnáva 15.000 ľudí po celom svete. Z hľadiska trhového podielu jej v súčasnosti patrí prvé miesto v Európe a druhé miesto na svete, pokrýva približne 7 % celosvetového trhu s farmaceutickými výrobkami.

de Miclén, a.s., bola do Obchodného registra SR zapísaná 1. októbra 1991. Predmetom jej činnosti je najmä výroba kozmetických prípravkov, výroba mydla a saponátov, čistiacich a leštiacich prípravkov. Spoločnosť eviduje základné imanie vo výške 5 miliónov eur. Akcionárom je talianska spoločnosť Safosa, SPA do sídlom v Gaggiano.

29.10.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...