1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Farmaceutický koncern GlaxoSmithKline prekonal vo 4. kvartáli očakávania trhov

GlaxoSmithKline1Londýn - Britská farmaceutická spoločnosť GlaxoSmithKline (GSK) zaznamenala za 4. kvartál minulého roka mierny pokles tržieb, napriek tomu prekonala očakávania trhov. Lepšie než predpokladané výsledky oznámila aj v prípade upraveného zisku.

Spoločnosť informovala, že tržby za posledný kvartál minulého roka dosiahli 8,74 miliardy libier (9,92 miliardy eur). To je o 2 % menej než v rovnakom období predchádzajúceho roka. Prekonala však očakávania trhov, ktoré počítali s výraznejším poklesom.

Lepšie výsledky, než sa čakalo, zaznamenala aj v prípade zisku bez započítania mimoriadnych položiek. Upravený zisk na akciu dosiahol 23,3 pence.

Firma GSK zároveň dodala, že tento rok by mala zaznamenať percentuálny pokles upraveného zisku na strednej až vysokej úrovni jednociferného pásma. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu, ako aj investície do nových liekov. Pandémia nového koronavírusu síce podporila dopyt po voľnopredajných liekoch GSK proti bolesti, iné oblasti biznisu firmy však narušila, keďže ľudia nenavštevovali lekára tak často.

11.02.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...