1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Curve spoločnosti Brainlab získala vytúženú cenu: Červený bod za návrh produktu 2012

medical-softwareBrailab získala vytúženú cenu "červený bod". Kreatívni šéfovia a výrobcovia z celého sveta predložili spolu 4515 návrhov do medzinárodnej súťaže produktov. Curve™  charakterizovaný prínosom inšpiroval expertov a získal celosvetovo uznávaný červený bod za dizajn produktu.

Curve stelesňuje najnovšiu medicínsku technológiu. Tento pokročilý chirurgický navigačný systém určený pre mozog a telo obsahuje najnovší sprievodný software, ktorý zobrazuje vyspelé zobrazenia v 3D. Curve obsahuje výbornú ergonómiu, dve svorky s rôznym smerovaním schopné meniť výstupy, digitálne HD, hifi a wifi.(1)

"S využitím prístupu pri navrhovaní, orientovanom na človeka, sme mali v úmysle zlepšiť bežné chirurgické pomôcky a podporiť spoluprácu a prípadne zlepšiť výstupy pre pacientov," konštatoval Stefan Vilsmeier, prezident a výkonný riaditeľ Brainlab. "Curve predstavuje tisíce zlepšení založených na rokoch spätnej väzby od našich zákazníkov. Začlenenie spätnej väzby od užívateľov bolo pre Brainlab vždy prioritou a pomohlo vytvoriť špičkový zážitok pri chirurgickej navigácii pokiaľ ide o dizajn a funkčnosť."

"Najlepšie produkty príslušných segmentov odvetvia nielen že tento rok znova čelili tvrdej konkurencii, ale aj kritickému hodnoteniu poroty," vysvetľuje profesor Dr. Peter Zec, iniciátor a výkonný riaditeľ ocenenia "červený bod". "Experti dôkladne skúmali, testovali a hodnotili každý jednotlivý vstup, pričom aplikovali najvyššie štandardy. Ocenené subjekty nielen že preukázali mimoriadnu kvalitu návrhov, ale aj to, že dizajn je integrálnou súčasťou riešení inovatívnych produktov. Na tejto vysokej úrovni sú víťazi schopní výrazne zvýšiť ich potenciál pre úspech na trhu zásluhou zmysluplného použitia našej ceny dizajnu."

Víťazné produkty v múzeu návrhov, ktoré získali ocenenie "červený bod"

Múzeum návrhov, ktoré získali ocenenie "červený bod", vystavuje viac ako 1000 produktov na viac ako 4000 štvorcových metroch výstavnej plochy a predstavuje najväčšiu trvalú výstavu súčasného dizajnu na svete. V dňoch 3. až 29. júla 2012 pozýva červený bod opäť ľudí z celého sveta, aby navštívili tradičnú špeciálnu výstavu produktov, ktoré boli ocenené. Na „Design on Stage - red dot award winners: product design 2012“ môžu nadšenci zblízka obdivovať najnovšie trendy. Dotýkanie sa výslovne vyžaduje a víta: Týmto spôsobom návštevníci zažijú naživo na displeji víťazný návrh Curve spoločnosti Brainlab, ktorý bol ocenený v dych berúcej atmosfére domu, ktorý bol kedysi kotolňou bývalej bane Zeche Zollverein.

Ocenenie "červený bod" za dizajn (The red dot design award)

Toto ocenenie "červený bod" za dizajn, ktorého počiatky siahajú do 50. rokov minulého storočia, sa udeľuje v troch disciplínach: červený bod: dizajn produktu, červený bod: návrh komunikácie a červený bod: návrh projektu. Len v roku 2011 bolo zaregistrovaných viac ako 14.000 vstupov z viac ako 70 krajín. Ocenenie červený bod je medzinárodne uznávané ako jedno z najviac cenených značiek kvality pre vynikajúci dizajn. Ďalšie informácie sa dozviete na adrese http://www.red-dot.de/press/.

O Brainlab

Brainlab vyvíja, vyrába a predáva na trhu medicínsku technológiu poháňanú softwarom, ktorá podporuje cielenú, menej invazívnu liečbu. Medzi hlavnými produktmi sú systémy riadené na základe obrázkov, ktoré poskytujú vysoko presné informácie v reálnom čase, používané na navigáciu počas chirurgických procedúr. Táto pomôcka bola ďalej rozšírená tak, aby slúžila ako koncovka počítača pre lekárov, aby mali lepší prístup a mohli lepšie interpretovať diagnostické zobrazenia a ďalšie digitálne medicínske informácie, ktoré im umožnia robiť rozhodnutia na základe lepších informácií.

Riešenia spoločnosti Brainlab umožňujú rozšírenie z jednoduchého systému pre operačné súpravy na digitálne integrované pomôcky pokrývajúce všetky subšpeciality od neurochirurgie a chirurgie chrbtice až po ortopédiu, ENT, CMF a traumatológiu a onkológiu. Brainlab, ktorá nainštalovala asi 5000 systémov vo viac ako 80 krajinách, je lídrom na trhu v technológii riadenej zobrazeniami.

Skupina Brainlab, ktorá je v súkromnom vlastníctve, bola založená v roku 1989 a má sídlo v nemeckom Mníchove. Dnes zamestnáva 1020 ľudí v 17 kanceláriách na celom svete.

19.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...