1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Čína vyšetruje firmu Sanofi pre podozrenie z podplácania lekárov

Sanofi logoPeking - Čínske úrady začali vyšetrovanie proti francúzskej farmaceutickej spoločnosti Sanofi v reakcii na správy v novinách, ktoré firmu obvinili, že v roku 2007 podplatila stovky čínskych lekárov.

Štátny denník 21st Century Business Herald so sídlom v provincii Kuang-čou s odvolaním sa na zdroj, ktorý nechcel byť menovaný, tvrdí, že francúzsky farmaceutický gigant podplatil 503 lekárov, ktorým dal celkovo 274.000 USD (204.890,45 eura), aby pacientom predpisovali lieky z produkcie Sanofi. Tieto platby pritom označil ako granty na výskumné programy.

Čínska agentúra Sinchua v reakcii na tieto informácie oznámila, že príslušné úrady v Pekingu už začali preverovať, či platby skutočne súviseli s výskumom, alebo boli úplatkami.

Podľa 21st Century Business Herald aj firma Sanofi berie tieto obvinenia vážne a začala interné vyšetrovanie.

Sanofi je ďalšia zo západných farmaceutických spoločností, ktorá čelí obvineniu z podplácania čínskych lekárov. Minulý mesiac tamojšie úrady zatkli štyroch zamestnancov britskej firmy GlaxoSmithKline a obvinili ich, že dávali lekárom úplatky.

16.08.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...