1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Bayer zaznamenal výrazný rast kvartálneho zisku, pomohol dopyt agrosektora

bayerBerlín - Nemecká farmaceutická a chemická spoločnosť Bayer oznámila za 3. štvrťrok výrazný rast zisku, k čomu prispel najmä zvýšený dopyt po jej herbicídnych prípravkoch. Ten pomohol kompenzovať pokles tržieb z najpredávanejšieho lieku, antikoagulantu Xarelto.

Čistý zisk Bayeru dosiahol v 3. štvrťroku 546 miliónov eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje prudký rast, keď pred rokom vykázala firma čistý zisk na úrovni 85 miliónov eur. Upravený zisk pred úrokmi, daňami, odpismi a amortizáciou (EBITDA) dosiahol 2,45 miliardy eur, čo medziročne predstavuje rast o 17,3 %. Spoločnosť tak prekonala očakávania analytikov, ktorí počítali s upraveným EBITDA na úrovni 2,31 miliardy eur.

Tržby sa zvýšili o 15,3 % na 11,28 miliardy eur. Po úprave o kurzové vplyvy a akvizície/divestície vzrástli tržby o 5,7 %.

Koncern zároveň potvrdil celoročné vyhliadky v oblasti tržieb a EBITDA, ktoré naposledy oznámil v auguste, kedy ich oproti predchádzajúcim odhadom zvýšil. Aj naďalej tak počíta s celoročnými tržbami v rozmedzí od 50 miliárd do 51 miliárd eur. Čo sa týka upraveného EBITDA, Bayer ho očakáva na úrovni približne 13 miliárd eur. V minulom roku predstavoval upravený EBITDA 11,2 miliardy eur.

16.11.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...