1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Záplavy v Thajsku prinútili Hondu pozastaviť výrobu v malajzijskom závode

hondaKuala Lumpur - Japonská automobilka Honda dočasne pozastavila produkciu vo svojom malajzijskom závode v dôsledku katastrofálnych záplav v Thajsku, ktoré obmedzili dodávky autodielov.

 Divízia Honda Malaysia oznámila, že od dnešného dňa zastavuje produkciu, pričom výrobu obnoví po tom, ako sa jej podarí získať autodiely z iných štátov. Závod v Malajzii vyrába modely City, CR-V. Accord a Civic, pričom ročná kapacita predstavuje 40.000 áut.

Záplavy v Thajsku prinútili japonské automobilky Honda a Toyota už pred dvomi týždňami zastaviť výrobu v postihnutej krajine, problémy sa však presúvajú aj do susedných štátov závislých od dodávok autodielov. Kríza v Thajsku sa dnes ešte zhoršila, keď záplavová vlna už dosiahla medzinárodné letisko Don Muang v hlavnom meste Bangkok, ktoré úrady následne zatvorili. Letisko zabezpečuje najmä vnútroštátne lety.

Situácia pre japonské firmy nie je jednoduchá, keďže Thajsko sa na spoločnej produkcii Hondy a Toyoty podieľa približne 7 % a obe automobilky sa ešte len začali dostávať z problémov spôsobených ničivým zemetrasením na severovýchode Japonska v marci tohto roka.

27.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...