1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Webasto by vo Veľkom Mederi mala vytvoriť 300 nových pracovných miest

webasto_smallBratislava – Spoločnosť Webasto - Edscha Cabrio Slovakia, s.r.o., by mala v priemyselnom parku vo Veľkom Mederi v okrese Dunajská Streda vytvoriť výstavbou výrobnej haly 300 nových pracovných miest.

Vyplýva to zo zámeru predloženého na posúdenie vplyvu investície na životné prostredie (EIA).

Spoločnosť tak bude spolu zamestnávať v závode na výrobu komponentov pre automobilový priemysel - pri výrobe striech automobilov z textilných materiálov približne - 700 ľudí. Celkové investičné náklady na výstavbu dosiahnu približne 13 miliónov eur. Začiatok výstavby sa odhaduje na marec 2012, predpokladané ukončenie stavby sa očakáva v decembri budúceho roka.

Webasto - Edscha Cabrio Slovakia, s.r.o., je dodávateľom kompletných strešných systémov pre automobily v prevedení cabrio. Jej hlavnými odberateľmi sú Audi, Daimler AG a ďalšie automobilky. Firma vo Veľkom Mederi zamestnáva 400 ľudí a dosahuje ročný obrat 30 miliónov eur. Spoločnosť zapísali do Obchodného registra SR v septembri 2009, jediným spoločníkom je nemecká firma Webasto AG so sídlom v Stockdorfe.

26.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...