1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

TPCA dočasne presunie časť zamestnancov do trnavskej PSA

Peugeot 207 front 20071212Praha - Automobilka TPCA v českom Kolíne sa rozhodla vyriešiť netradičným spôsobom nedostatok práce pre zamestnancov. Časť z ich pošle pracovať do sesterského závodu - do automobilky PSA v Trnave, aby ich nemusela vyhodiť. Kolínskemu podniku za minulý rok klesol zisk pred zdanením o 74 %. Informuje o tom na svojej internetovej stránke idnes.cz český denník Mladá fronta Dnes (MF DNES).

Opatrenie sa týka približne 150 zamestnancov, ktorí budú preradení do Trnavy iba dočasne. Informáciu potvrdili MF DNES dva na sebe nezávislé zdroje z TPCA.

"Je to súčasť uzavretého kolektívneho vyjednávania," uviedol šéf odborov OS KOVO Josef Středula.

K dohode došlo v utorok (27.3.), jej súčasťou je aj vyplatenie odmeny a zvýšenie miezd o menej ako 2 %. TPCA zápasí s poklesom produkcie. Ale firma sa s odborármi dohodla, že zachová všetky pracovné miesta, zdvihne platy od apríla o 1,4 %, uvoľní tempo výroby a časti zamestnancov ponúkne dočasne prácu na Slovensku.

Automobilke minulý rok klesol zisk pred zdanením o 74 % na 371 miliónov korún (15,08 milióna eur) a jej tržby sa znížili o 23 % na 39,7 miliardy Kč. Spoločný podnik japonskej Toyoty a francúzskeho koncernu Peugeot Citroën v roku 2011 vyrobil 270.05 áut, čo je o 8,5 % menej ako v predchádzajúcom roku 2010. Výroba malých áut v Kolíne zažila najväčší boom počas šrotovného, teraz už tretí rok za sebou klesá.

29.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...