1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Renault odkladá výrobu batérií do elektromobilov vo Flins o dva roky

renault-logo-300x200Paríž - Francúzska automobilka Renault odkladá spustenie výroby batérií pre svoje vlajkové elektromobily v závode Flins pri Paríži až na rok 2014.

Renault a jeho japonský partner Nissan Motor vo veľkom investujú do výroby elektrických áut, ktoré by sa v roku 2020 mali podľa šéfa oboch spoločností Carlosa Ghosna podieľať na predaji nových vozidiel 10 %. Do technológie investujú firmy celkovo 4 miliardy eur.

"Spustenie výroby batérií očakávame začiatkom roka 2014," povedal hovorca Renaultu. Pôvodne sa výroba mala začať už v polovici budúceho roka, v skutočnosti sa v 2. štvrťroku 2012 začne len výstavba fabriky na území závodu na výrobu automobilov vo Flins. Ten vyrába aj populárny model Clio. Batérie, ktoré pôvodne mal Renault odoberať práve zo závodu Flins, chce automobilka do roku 2014 kupovať od iných dodávateľov.

Podľa hovorcu odklad výroby batérií nebude mať vplyv na celkový program produkcie elektrických áut. Tri zo štyroch plánovaných elektromobilov by sa na trh mali dostať koncom tohto roka. Na jeseň by to mali byť elektrické verzie viacúčelového vozidla Kangoo a sedanu Fluence a ku koncu roka chce Renault uviesť na trh malý dvojmiestny mestský model Twizy vyrábaný v španielskom Valladolide. Rovnako výroba malého elektromobilu Zoe, s ktorým sa počíta práve v závode Flins, sa začne podľa plánu v 2. polroku 2012.

08.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...