1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Púchovská spoločnosť EMT sa stala súčasťou podnikateľských aktivít Continentalu

tire factory2Púchov - Púchovská spoločnosť EMT, ktorá je výrobcom špeciálnych foriem najmä pre nákladné a špeciálne pneumatiky, sa stala od 2. apríla súčasťou podnikateľských aktivít gumárenskej spoločnosti Continental.

Informoval o tom riaditeľ výroby a logistiky divízie Pneumatiky spoločnosti Continental Bernhard Trilken.

"Akvizíciou tejto spoločnosti sa dopĺňa portfólio Continentalu pre technológiu výroby foriem. Mať vlastné odborné znalosti pre všetky druhy foriem je významnou strategickou výhodou vzhľadom na nestabilnú ekonomickú situáciu na celom svete," povedal Trilken s tým, že Continental môže od tohto momentu v prípade potreby vyrábať formy na všetky druhy pneumatík.

Všetky akcie spoločnosti EMT, ktorá bola dlhodobým dodávateľom spoločnosti Continental, sa previedli na spoločnosť Continental. Continental prevzal aj všetkých 107 zamestnancov, ktorí majú odborné znalosti a skúsenosti vo výrobe foriem.

Continental dosiahol v roku 2023 tržby vo výške 41,4 miliardy eur a v súčasnosti zamestnáva približne 200.000 zamestnancov v 56 krajinách. Divízia Pneumatiky má 20 výrobných a 16 vývojových pobočiek po celom svete. Divízia, ktorá je s viac ako 56.000 zamestnancami na celom svete jedným z najväčších výrobcov pneumatík, dosiahla v roku 2023 tržby vo výške 14 miliárd eur.

16.04.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...