1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia Toyoty a Honda v auguste vzrástla, prvýkrát po roku

toyota_logo_on_car_smallTokio - Produkcia japonských automobiliek Toyota a Honda v auguste vzrástla, prvýkrát po roku.

No kým Toyota zvýšila výrobu najmä v domácich závodoch, konkrétne o 11,9 %, Nissan a Honda vďačia za svoje výsledky montážnym závodom v zahraničí.

Augustové výsledky signalizujú, že japonské firmy sa už spamätávajú z následkov marcového zemetrasenia a prívalových vĺn, ktoré poškodili dodávateľov autokomponentov. Viaceré automobilky, a nielen v Japonsku, museli preto obmedziť výrobu.

Podľa najnovších údajov Toyota, ktorá je najväčšou svetovou automobilkou, vyrobila v auguste celkovo 626.817 vozidiel, čo je o 10,6 % viac ako v rovnakom mesiaci 2010. Produkcia koncernu stúpla nielen doma, ale aj v Európe, Ázii, Austrálii a Južnej Afrike.

Aj Nissan dosiahol v auguste výborné výsledky. Jeho globálna produkcia v sledovanom mesiaci stúpla medziročne až o 24 % na 385.112 vozidiel, a to vďaka zahraničným závodom, predovšetkým v Číne, kde sa zvýšila až o 42,2 %. V domácich japonských fabrikách však ešte klesla o 2,5 %.

Honde sa však stále nedarí odraziť od dna a aj v auguste nahlásila pokles svetovej produkcie o 9,3 % na 261.524 áut, ale jej čínske továrne vyrobili o 17,7 % vozidiel viac ako v auguste 2010.

29.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...