1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pol roka po obrovskom požiari obnovia výrobu v spoločnosti Leoni

leoni cablesTrenčín – V spoločnosti Leoni Autokabel Slowakia, s. r. o., v Trenčíne dnes po takmer šiestich mesiacoch slávnostne obnovia v plnom rozsahu výrobu po tom, ako priestory spoločnosti vážne poškodil požiar. TASR o tom informovala Zuzana Kuchtová zo sekretariátu spoločnosti.

Pracovníci trenčianskeho závodu spoločnosti Leoni, ktorá sa venuje výrobe autokáblov, pracovali takmer pol roka v provizórnych podmienkach, časť závodu poškodená požiarom bola od výrobných priestorov oddelená.
      Výrobnú halu spoločnosti zasiahol 26. augusta nadránom rozsiahly požiar. Takmer šesť hodín s ním bojovalo 44 hasičov z Trenčína, Dubnice nad Váhom, Nového Mesta nad Váhom, Bánoviec nad Bebravou a Partizánskeho pomocou 17 hasičských vozidiel. Požiar spôsobil škodu viac ako dva milióny eur.

Nemecká spoločnosť LEONI AG je výrobcom izolovaných vodičov, káblov pre elektrotechnický priemysel a káblových zväzkov pre automobilový priemysel. Celosvetovo zamestnáva LEONI Group viac ako 32.000 ľudí v 60 podnikoch a v 22 krajinách. Na Slovensku zamestnáva spoločnosť viac ako 2000 ľudí v dvoch výrobných prevádzkach v Trenčíne a Ilave. Nosnú časť výrobného programu v Trenčíne predstavuje výroba káblových zostáv pre spoločnosť Porsche.

15.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...