1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Odvolací súd zrušil verdikt nižšieho súdu, ktorý zamietol Saabu ochranu

saab_logoŠtokholm - Švédska automobilka Saab získala viac času na svoju záchranu, keď odvolací súd zrušil rozhodnutie nižšieho súdu, ktorý jej odmietol udeliť ochranu pred veriteľmi.

Saab musel v apríli tohto roka zastaviť výrobu. Subdodávatelia mu totiž pre nezaplatené faktúry odmietli poskytnúť ďalšie komponenty, kým neuhradí predchádzajúce dlhy. Okrem toho automobilka dlhovala aj výplaty svojim zamestnancom.

Majiteľ Saabu, spoločnosť Swedish Automobile (niekdajší Spyker), ktorá automobilku začiatkom minulého roka kúpila od amerického koncernu General Motors, pritom získal dvoch potenciálnych investorov z Číny, ale stále čaká na súhlas regulačných úradov s ich vstupom do firmy.

Saab preto požiadal o ochranu pred veriteľmi, ale okresný súd vo Vänersborgu jeho návrh zamietol s odôvodnením, že automobilka mu nepredložila dôveryhodný plán na svoju záchranu.

Švédsky výrobca áut teraz dúfa, že vďaka rozhodnutiu odvolacieho súdu, ktorý zrušil verdikt okresného súdu, získa čas až dovtedy, kým čínske úrady nepovolia automobilkám Youngman a Pangda poskytnúť Saabu finančnú injekciu vo výške 245 miliónov eur.

22.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...