1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

General Motors plánuje zvýšiť výrobu v štátoch s nižšími nákladmi

general-motors-logo companyFrankfurt nad Mohanom - Americká automobilka General Motors (GM) možno zvýši produkčnú kapacitu v krajinách s nižšími nákladmi, zatiaľ čo závody v nemeckom meste Bochum a britskom Ellesmere Port zatvorí. Napísal to nemecký týždenník Der Spiegel odvolávajúc sa na interný dokument automobilky.

Podľa neho by v prípade, že predaj áut bude rásť, chcela firma GM zvýšiť výrobu v krajinách ako Poľsko, Rusko, Čína, India, Mexiko a Brazília, uviedol Der Spiegel. Zároveň dodal, že podľa spomínaného dokumentu plánuje GM vyviezť do roku 2016 na európsky trh zo závodov v Mexiku, Južnej Kórei a v Číne ďalších okolo 300.000 áut.

Hovorca GM Europe, európskej divízie americkej automobilky, však uviedol, že zatiaľ sa o budúcnosti spomínaných európskych závodov nerozhodlo.

Ešte skôr šéf GM Europe Karl Friedrich Stracke odmietol špekulácie, že spoločnosť by v rámci šetrenia plánovala spomínané závody v najbližšom čase zatvoriť. Pre denník Bild uviedol, že automobilka chce všetky závody udržať minimálne do konca roku 2014, no nepoprel, že firma chce urobiť všetko preto, aby bola ziskovejšia.

27.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Šéf GM Europe popiera diskusie o možnom zatváraní závodov v Európe

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...