1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk ThyssenKrupp pred zdanením a úrokmi sa prepadol o 80 %

ThyssenKruppEssen - Najväčší nemecký výrobca ocele ThyssenKrupp bojuje v Európe s negatívnymi vplyvmi. Okrem toho stále nemôže nájsť kupca pre problematické závody v Brazílii a USA.

Zisk koncernu pred úrokmi a zdanením upravený o jednorazové vplyvy sa v 3. štvrťroku fiškálneho roka 2011/12 (do 30. 9. 2012) prepadol takmer o 80 % na 122 miliónov eur. V rovnakom období vlani dosiahol 570 miliónov eur. Tržby klesli o 7 % na 10,7 miliardy eur.

Zisk po zdanení sa zvýšil o 16 % na 238 miliónov eur. ThyssenKrupp za to vďačí predaju americkej zlievarne vo Waupace. Príjem z predaja pomohol koncernu znížiť zadlženosť na 5,8 miliardy eur zo 6,5 miliardy eur na konci marca.

ThyssenKrupp zaznamenal za prvých 9 mesiacov prebiehajúceho fiškálneho roka čistú stratu 220 miliónov eur.

"Slabá ekonomika a predovšetkým všeobecná neistota spôsobená nevyriešenou dlhovou krízou sa stále viac prejavujú na našich trhoch," uviedol šéf ThyssenKrupp Heinrich Hiesinger.

14.08.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...