1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zamestnanci závodu Embraco Slovakia vyrobili 40-miliónty kompresor

Embraco compressorSpišská Nová Ves – Zamestnancom spišskonovoveského závodu Embraco Slovakia na výrobu kompresorov sa v týchto dňoch podarilo vyrobiť 40-miliónty kompresor. Vyrobili jubilejný chladiarenský kompresor od začiatku produkcie na jar 1998. Uložené vedľa seba by toto celkové množstvo meralo asi 8000 kilometrov, čo je približne vzdialenosť zo Spišskej Novej Vsi vzdušnou čiarou do New Yorku.

Špeciálne jubileum pripadlo na produkt nazývaný NT. Tento veľký komerčný kompresor sa vyrába jedine na Slovensku. „Pri jeho návrhu a vývoji, vrátane dizajnu a testovania, stáli z veľkej časti inžinieri z nášho závodu,“ priblížil generálny riaditeľ Embraca Slovakia Norbert Brath. Dosiaľ sa vyrobilo vyše 900.000 kusov tohto typu kompresora.

V minulom roku v spišskonovoveskom závode zvýšili kapacitu výroby na 5,5 milióna kompresorov ročne. Donedávna sa fabrika zameriavala na komerčné chladenie, posun nastal v roku 2011, keď sa aj na Spiši začal vyrábať kompresor Embraco Mini (EM), čo je globálna platforma pre domáce chladenie. V priebehu budúceho roka by sa mala produkcia EM dostať na trojzmennú prevádzku. Počet zamestnancov závodu sa tak blíži k 2500. Okrem iného sa v poslednom roku investuje aj do oddelenia výskumu a vývoja, ktoré v súčasnosti zamestnáva takmer 100 ľudí.

23.08.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...