1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

VitaeMobility a ABB nainštalujú v Belgicku 50 rýchlonabíjacích staníc pre elektroautá

ABB BuildingVitaeMobility, spoločnosť špecializujúca sa na e-mobilitu pre štátny, obchodný a súkromný sektor, a koncern ABB, popredný dodávateľ výkonových a automatizačných riešení, oznámili spoluprácu pri inštalovaní a prevádzkovaní 50 Terra Smart Connect (SC) DC rýchlonabíjacích staníc na viacerých miestach po celom Belgicku. Spoločnosť si vybrala pre tento projekt špeciálne firmu ABB, pretože Terra SC je jedinou stanicou svojho druhu na trhu, ktorá pre veľké vozové parky dokáže zabezpečiť nabitie elektroáut v priebehu 30-120 minút. Prvú stanicu z tohto projektu nainštalujú v Belgicku už do konca tohto mesiaca.

Inštalácia DC rýchlonabíjacích staníc je ďalším nevyhnutným krokom v snahe o zvýšenie počtu vozidiel na elektrický pohon (EV) na cestách. Šoférom takýchto áut bude poskytovať pohodlný prístup k infraštruktúre nabíjacích stojanov, ktorých dostupnosť je jednou z najväčších obáv majiteľov elektroáut. Spoločnosť Pike Research pritom odhaduje, že v roku 2017 sa bude dať elektromobil dobiť zhruba na 7.7 milióna miest po celom svete.

“Vytvorenie EV infraštruktúry ponúka viac než len energeticky efektívnu prepravu; pomáha znížiť našu závislosť od fosílnych palív, ktoré dovážame zo zahraničia a teda aj znížiť emisie, a pomôcť tak životnému prostrediu. Takisto z ekonomickej stránky je to výhodný krok, nakoľko údržba a prevádzka elektroáut je z dlhodobého hľadiska cenovo oveľa efektívnejšia,” uviedol výkonný riaditeľ VitaeMobility Gunter De Pooter.

ABB zabezpečí inštaláciu rýchlonabíjacích stojanov, pričom sa postará tiež o ich prevádzku, servis a IT-riešenia. O ich údržbu a prípadné opravy sa takisto bude starať lokálne zastúpenie spoločnosti ABB v Belgicku.

“Tým, že potenciálnym zákazníkom poskytneme v tejto oblasti náležité služby, môžeme dopomôcť k pozitívnej zmene ich postoja smerom k ekologickejšej alternatíve,“ oznámil riaditeľ ABB pre oblasť infraštruktúry nabíjacích staníc Hans Streng. “Naše portfólio pre nabíjaciu infraštruktúru berie v úvahu celé spektrum e-mobility: od softvérových služieb až po technologické prvky, ktoré nám umožňujú navrhovať pre našich zákazníkov aj riešenia ušité na mieru podľa ich požiadaviek, napríklad požiadavky pre zúčtovacie dáta.”

08.08.2012

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...