1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tržby aj objednávky v 1. štvrťroku vzrástli

ABB welding robotSpoločnosť ABB vykázala v medziročnom porovnaní za 1. štvrťrok 2012 vyšší objem objednávok aj tržieb, pričom najväčší rast zaznamenal región severnej Amerike. Prevádzkový zisk EBITDA klesol medziročne o 7 %, zatiaľ čo čistý zisk vzrástol o 5 %.

Objem objednávok stúpol o 2 % v porovnaní s veľmi vysokým výsledkom objednávok spred roka, pod čo sa podpísali predovšetkým investície energetických podnikov do distribúcie elektrickej energie a dopyt priemyselných odvetví po automatizačných riešeniach, ktoré zvýšia ich produktivitu. Rast objednávok bol odzrkadlením regionálneho ekonomického vývoja, pričom najslabšie výsledky zaznamenala Čína a región južnej Európy. Objednávky v oblasti servisu vzrástli medziročne o 9 %, a predstavovali tak 20-% podiel z celkového objemu objednávok.

Tržby zaznamenali rast vo všetkých divíziách, pričom v medziročnom porovnaní stúpli o 8 %. Najväčším, 21-% rastom, sa pod tento výsledok podpísala divízia automatizácie a pohonov a 9-% rastom divízia produktov výkonových technológií. Tržby zo servisu vzrástli o 12 %.

Prevádzkový zisk EBITDA (zisk pred zdanením, úrokmi a odpismi) predstavoval za 1. štvrťrok čiastku 1,2 miliardy USD pri marži EBITDA na úrovni 13,9 %. Tá zaznamenala oproti 1. štvrťroku 2011 pokles o 1,8 percentuálneho bodu pri neustálom tlaku na ceny, ktoré boli do určitej miery vykompenzované úsporou nákladov vo výške približne 260 miliónov USD.

“ABB opäť ukázala svoju schopnosť prispôsobiť sa trhovému vývoju a pomerne dobrý rast zaznamenala aj napriek pretrvávajúcej neistote v oblasti makroekonomiky na viacerých svetových trhoch. Navyše, tento rok je medziročné porovnávanie obzvlášť náročné, nakoľko za 1. štvrťrok 2011 sme zaznamenali vynikajúce výsledky,” uviedol výkonný riaditeľ ABB Joe Hogan. “Rozmanité portfólio, geografické zastúpenie spoločnosti a rastúca oblasť servisu pomohli zmierniť túto neistotu."

17.05.2012

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...