1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ThyssenKrupp má za sebou relatívne stabilný 4. kvartál 2011/2012

ThyssenKruppEssen - Oceliarsky a technologický koncern ThyssenKrupp má za sebou relatívne stabilný 4. kvartál hospodárskeho roka 2011/2012, ktorý sa skončil 30. septembra. Vďačí za to najmä nemeckým automobilkám, ktorým sa až na niektoré výnimky pomerne darí. Nemeckí výrobcovia áut majú totiž dobrú pozíciu na rozvíjajúcich sa trhoch, ako je napríklad Čína.

Predaj áut v Európe však klesá a čínska ekonomika spomaľuje. To vyvoláva obavy o ďalší vývoj na globálnom trhu s autami.

Kľúčovými zákazníkmi ThyssenKrupp sú firmy BMW, Mercedes-Benz a Volkswagen, ktoré zatiaľ pokles dopytu po autách nezasiahol tak, ako taliansky koncern Fiat či francúzsky Renault.

ThyssenKrupp odhaduje, že za uplynulý rok dosiahol zisk pred úrokmi a zdanením (EBIT) zhruba 400 miliónov eur. Koncern zverejní presné výsledky 11. decembra a analytici očakávajú, že opäť zaznamená stratu.

V predchádzajúcom hospodárskom roku 2010/2011 nebol totiž koncern úspešný a vykázal čistú stratu 1,8 miliardy eur. Podľa doterajšieho vývoja obrat v hospodárení nenastal ani tento rok, ale celková bilancia by mala byť lepšia než minuloročná.

26.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...