1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Hlinikárenský gigant Alcoa zaznamenal v 1. kvartáli zisk 94 mil. USD

aluminium pipelineNew York - Americká hlinikárenská spoločnosť Alcoa zaznamenala v 1. štvrťroku tohto roka nečakaný zisk, keď sa jej podarilo zvýšiť predaj hliníka väčšiemu počtu zákazníkov, od automobiliek až po výrobcov nápojových obalov. Firma okrem toho dokázala znížiť náklady a zefektívniť prevádzky, čo sa tiež odrazilo na hospodárskych výsledkoch.

Alcoa, najväčší producent hliníka v Spojených štátoch, dosiahla za 1. kvartál tohto roka čistý zisk 94 miliónov USD (71,68 milióna eur), čo na akciu predstavuje 9 centov. To síce znamená pokles o 70 % v porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho roka, keď zisk dosiahol 308 miliónov USD (27 centov/akcia)), avšak výsledky sú omnoho lepšie než v predchádzajúcom štvrťroku, keď Alcoa evidovala stratu na úrovni 191 miliónov USD. Navyše analytici opäť počítali so stratou, a to na úrovni 4 centy/akcia.

Tržby sa medziročne zvýšili z 5,95 miliardy USD na 6 miliárd USD. Aj v tejto oblasti firma prekonala očakávania analytikov, ktorí predpokladali pokles tržieb na 5,77 miliardy USD.

12.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...