1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Caterpillar dosiahol v 3. kvartáli nárast zisku

caterpillar-equipmentNew York - Americký koncern Caterpillar, ktorý je najväčší výrobcom stavebných a ťažobných zariadení na svete, dosiahol v 3. kvartáli nárast zisku. Napriek tomu znížil svoj odhad príjmov za tento rok. Odôvodnil to oslabením globálnej ekonomiky. Trhy pozorne sledujú výsledky americkej spoločnosti, pretože dopyt po jej zariadeniach im naznačuje, akým smerom sa bude uberať ekonomika.

Podľa najnovších údajov dosiahol Caterpillar za tri mesiace do konca septembra zisk 1,7 miliardy USD (1,30 milióna eur), čo predstavuje 2,54 USD na akciu. V rovnakom období minulého roka mal pritom zisk 1,14 miliardy miliónov USD, alebo 1,71 USD/akcia.

Po vylúčení jednorazových položiek stúpol zisk koncernu v 3. kvartáli na 2,26 USD na akciu, zatiaľ čo analytici predpovedali, že sa zvýši na 2,22 USD/akcia.

Tržby amerického gigantu v sledovanom období vzrástli medziročne o 5 % na 16,45 miliardy USD, čo je menej ako 16,77 miliardy USD, ktoré mu predpovedali analytici.

Spoločnosť zároveň informovala, že v tomto roku očakáva nižší zisk než pôvodne predpokladala. Najnovšie počíta s tým, že na akciu zarobí od 9 do 9,25 USD, namiesto 9,60 USD, a tržby by mali dosiahnuť zhruba 66 miliárd USD.

25.10.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...