1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ArcelorMittal rozširuje výrobné kapacity

arcelormittal steelSenica – Základný kameň pre nové výrobné priestory položil v priemyselnom parku v Senici výrobca komponentov pre automobilový priemysel ArcelorMittal Tailored Blanks (AMTB). Už v novembri tohto roka chce začať z tohto miesta uspokojovať požiadavky svojich odberateľov. Kameň poklopali predstavitelia spoločnosti AMTB i zástupcovia mesta Senica.

Výšku investícií dnes spoločnosť nezverejnila, podľa predchádzajúcich informácií by sa mali pohybovať okolo 15 miliónov eur. Ide o ďalšiu výrobnú halu koncernu ArcelorMittal v priemyselnej zóne Senice. Koncern vstúpil na Slovensko v roku 2006, v máji 2007 založil spoločný podnik spoločností Gonvarri a ArcelorMittal s názvom ArcelorMittal Gonvarri SSC Slovakia, s.r.o. V Senici už pracujú jeho prevádzky na strihanie plechov pre automobilový priemysel i produkciu zatepľovaných trapézových plechov, ktoré sa používajú pri výstavbe obchodov, výrobných hál či logistických centier. Vo výrobe AMTB pôjde o zváranie a lisovanie hotových plechových dielcov pre karosérie automobilov. Spolu by malo byť v nej zamestnaných 70 ľudí. Koncern v stredoeurópskom regióne spolupracuje hlavne s trnavskou automobilkou PSA Peugeot-Citröen, slovenským závodom Volkswagenu, českou Škodou a poľským závodom Fordu.

29.06.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...