1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V júli sa prekvapivo spomalila výstavba nových domov v USA

house construction1Washington - V júli sa v USA začalo stavať menej domov než v júni. Tento prekvapivý pokles novej výstavby spoločne s revíziou júnových čísel smerom nadol signalizujú, že americký realitný trh zostáva slabý napriek nedávnym signálom zotavovania.

Začatá výstavba na sezónne upravenej báze v júli klesla o 1,1 % a jej tempo v prepočte na celý rok dosiahlo 746.000 domov, informovalo americké ministerstvo obchodu. Analytici, oslovení agentúrou Reuters, očakávali, že tempo prepočítané na celý rok dosiahne 757.000 domov.

Americký realitný trh sa prudko prepadol pred 6 rokmi. Tento rok sa začali konečne ukazovať pozitívnejšie signály. Ceny domov sa stabilizujú a mnohí ekonómovia očakávajú, že stavebníctvo tento rok mierne podporí ekonomiku.
Aj v správe ministerstva obchodu sa objavilo niekoľko pozitívnych signálov. Počet stavebných povolení pre budúcu výstavbu sa v júli zvýšil o 6,8 % na celoročne prepočítaných 812.000, čo je najviac od augusta 2008.

18.08.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...