1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Dubovej sa pripravuje výstavba 130 rodinných domov

building houses ConstructionBratislava - V južnej časti obce Dubová, v lokalite Za Hošťákmi sa pripravuje výstavba nového obytného súboru.

 Malo by tu vzniknúť 130 rodinných domov, z ktorých 106 má byť voľne stojacich a 24 sa má umiestniť do radovej zástavby.

"Časť rodinných domov je funkčne navrhovaných ako polyfunkčné objekty," uvádza sa v zámere, ktorého navrhovateľom je samotná obec Dubová. Momentálne sa projekt posudzuje v rámci svojho vplyvu na životné prostredie a na svojej internetovej stránke ho zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.

Dotknuté pozemky sú evidované ako orná pôda, záhrady, zastavané plochy, nádvoria a vodné plochy. Čiastočne sú umiestnené v zastavanom území a čiastočne mimo neho. Podľa Územného plánu obce Dubová je územie určené pre zmiešanú obytnú zónu vybavenú základnou občianskou vybavenosťou.

V rámci prvej etapy výstavby, ktorá by sa mala podľa zámeru začať v tomto roku, sa počíta s vybudovaním 38 domov. Z toho by malo byť 26 samostatne stojacich a 12 v radovej zástavbe. V rámci druhej etapy, ktorá v zámere nemá určený začiatok realizácie, sa počíta s vybudovaním 92 domov. Z nich bude 80 samostatne stojacich a 12 v radovej zástavbe. V oboch etapách bude priemerná zastavaná plocha na jeden dom 120 m2.

Termínom ukončenia výstavby je rok 2018 a celkové investičné náklady predpokladá navrhovateľ na úrovni 3,3 milióna eur. Počet obyvateľov obce by sa realizáciou projektu zvýšil zo súčasných takmer 1000 ľudí na viac ako 1300.

05.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...