1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V bratislavskej Mlynskej doline pribudne 130 nových bytov

panelak 2Bratislava - V bratislavskej mestskej časti Karlova Ves v lokalite Mlynská dolina sa pripravuje výstavba nového obytného domu. Navrhovateľom tohto domu, ktorý by mal stáť v južnej časti internátnej zóny, je akciová spoločnosť Inžiniersko-projektová organizácia školských stavieb.

"Navrhnutý bytový dom bude slúžiť na bývanie univerzitných pedagógov, študentov a absolventov vysokých škôl," uvádza sa v zámere, ktorý na svojej internetovej stránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.
Zámer rieši územie s celkovou plochou zhruba 5400 štvorcových metrov (m2). Z toho 1815 m2 by sa malo zastavať a viac ako 1600 m2 je vyhradených pre chodníky, komunikácie a parkoviská. Takmer na 2000 m2 sa má rozprestierať zeleň.

Nový obytný dom ponúkne ubytovanie celkovo v 130 bytoch. Prevažne pôjde o 2-izbové byty a v menšej miere o 1-izbové. Obytný dom bude mať 10 nadzemných podlaží a 3 podzemné, ktoré budú slúžiť ako garáže. Pričlenený objekt pre služby bude dvojpodlažný, pričom súčasťou projektu je aj parkovací dom s troma podlažiami. Vrátane parkovacieho domu sa celkovo počíta s výstavbou 213 parkovacích stojísk.

Navrhovateľská spoločnosť odhadla termín začiatku výstavby na december 2012 a jej ukončenie na jún 2014. Celkové investičné náklady sa predpokladajú na úrovni 8 miliónov eur.

20.08.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...