1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Strabag úspešne dokončil stavebný projekt “Niagara tunel“

strabag logo2Niagarské vodopády/Viedeň - Po viac ako sedemročnej výstavbe bol uvedený do prevádzky stavebný projekt „Niagara tunel“.

Vráta pri vyústení tunelu sa otvorili za prítomnosti zástupcov zadávateľa projektu Ontario Power Generation, miestneho stavebného dozoru zo spoločnosti Hatch Mott MacDonald/Hatch Acres a rakúskeho stavebného koncernu STRABAG. Po uplynutí 24 hodín, počas ktorých prívodným tunelom v dĺžke 10,1 km, nachádzajúcim sa v blízkosti známych vodopádov na rieke Niagara, nepretržite prúdila voda, sa stavebné dielo storočia s celkovým finančným objemom 900 mil. € považuje za dokončené.

 „Vďaka dlhoročnému pracovnému nasadeniu tímu STRABAG sa podarilo projekt úspešne dokončiť z technického i finančného hľadiska niekoľko mesiacov pred zmluvným termínom“, gratuluje tímu Hans Peter Haselsteiner, predseda predstavenstva STRABAGu SE.

 V nasledujúcich mesiacoch dôjde k odstráneniu zariadenia staveniska, zatrávneniu plôch a demontáži administratívnej budovy.

 Zákazka na výstavbu tunela pri rieke Niagara bola udelená spoločnosti STRABAG v lete roku 2005 a razba tunela pomocou tunelového raziaceho štítu (TBM) bola zahájená poľa plánu v septembri roku 2006. Extrémne náročné geologické podmienky bránili už po zdolaní krátkeho úseku riadnemu postupu najväčšieho raziaceho stroja na svete, ktorý bol skonštruovaný pre tvrdé horniny. Aby sa dalo pokračovať v razbe tunela s priemerom 14,4 m, bolo potrebné urobiť mimoriadne technické opatrenia, úpravu stroja a nájsť inovačné riešenia.

17.04.2013

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...