1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Strabag posilňuje svoju vedúcu pozíciu na trhu v Poľskom dopravnom staviteľstve

strabag logo 1Viedeň - Novo získanou zákazkou STRABAG SE ďalej upevnil svoje vedúce postavenie na trhu v poľskom dopravnom staviteľstve. 5. januára podpísali zástupcovia Generálneho riaditeľstva štátnych ciest a diaľnic (GDDKiA) a spoločností koncernu STRABAG HERMANN KIRCHNER Polska a STRABAG Sp. z o.o. zmluvu o výstavbe zhruba 40 km dlhého úseku rýchlostnej komunikácie S8 s hodnotou zákazky cca. 254 mil. €. Stavebné práce, ktoré budú trvať 27 mesiacov, majú byť zahájené už v januári.

19 km dlhý úsek S8 medzi Walichnowy a Złoczewem, cca. 240 km juhozápadne od Varšavy, zahŕňa okrem novej výstavby štvorprúdovej rýchlostnej komunikácie s betónovým krytom aj vybudovanie pripojenia na frekventovanú štátnu cestu 45 za neprerušenej prevádzky a taktiež vybudovanie 16 mostov. Na základe extrémne náročných geologických pomerov je potrebné spevniť základovú pôdu pomocou 60.000m pilót a 700.000m³ geotextílií. Stavebné práce budú realizovať dcérske spoločnosti koncernu HERMANN KIRCHNER Polska, STRABAG Sp. z o.o. a HEILIT+WOERNER Budowlana Sp. z o.o..

Druhý úsek trasy medzi Złoczewem a Sieradz Południem o dĺžke 19,6 km bude realizovaný ako dvojprúdová cesta taktiež s betónovým krytom. Zákazka navyše zahŕňa výstavbu 18 mostných objektov, rekonštrukciu okresných a obecných komunikácií a vybudovanie diaľničného motorestu Dabrowa Wielka vrátane technickej infraštruktúry. Stavebné práce bude realizovať konzorcium v zložení STRABAG Sp. z o.o. a HEILIT+WOERNER Budowlana Sp. z o.o..

„Náročné geologické pomery u tohto projektu predstavujú mimoriadnu výzvu: Naše veľké skúsenosti a technické know-how v tejto oblasti nám poskytli rozhodujúcu výhodu a dopomohli k úspechu vo výberovom konaní“, teší sa predseda predstavenstva STRABAG SE Dr. Hans Peter Haselsteiner.

13.02.2012

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...