1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Strabag buduje systém autobusovej dopravy v Tanzánii za 134 mil. Eur

strabag logo 1Dar Es Salaam / Viedeň - Na burze kótovaný stavebný koncern STRABAG získal zákazku v hodnote 134 mil. € v hlavnom meste Tanzánie Dar Es Salaam. Spoločnosť bude realizovať systém nadzemnej autobusovej dopravy s vyhradenými jazdnými pruhmi a prednosťou pred individuálnou dopravou, takzvanú „Bus Rapid Transit Infrastructure“. Zákazka zahŕňa rekonštrukciu a rozšírenie celkovo troch hlavných dopravných tepien v celkovej dĺžke 21,1 km, ktoré spájajú mesto a jeho prístav so západným vnútrozemím, Burundi a Rwandou.

„Práce zadané našej dcérskej spoločnosti STRABAG International GmbH sú súčasťou projektu „Second Central Transport Corridor“. Tento projekt má efektívnym dopravným systémom podporiť hospodársky rast Tanzánie. Najdôležitejšími komponentmi sú systém mestskej dopravy v Dar Es Salaam, diaľkové komunikácie a letisko Zanzibar“, vysvetľuje Hans Peter Haselsteiner, predseda predstavenstva STRABAG SE.

Zákazka pre STRABAG je rozdelená na dve časti. 1. časť zahŕňa výstavbu cesty z Magomeni do Kimary vrátane 15 autobusových zastávok a terminály Kimara a Ubongo. V 2. časti sa bude realizovať rekonštrukcia úseku z Magomeni do Kivukoni, cesta Kawawa z Magomeni do Morocca a cesta Msimbazi z Fire do Kariakoo vrátane 14 autobusových zastávok a terminál Morocco.

STRABAG vybuduje strednú betónovú vozovku pre každý jazdný smer, ktorá má slúžiť výhradne pre verejnú autobusovú dopravu. Stávajúca trasa bude rozšírená za účelom získania dvojpruhových vozoviek pre zmiešanú dopravu a umiestnenie nových cyklistických cestičiek a dláždených chodníkov. V strednom pruhu budú na každých 500 – 700 m vybudované autobusové zastávky a taktiež hlavné a konečné zastávky Kimara, Ubungo a Morocco. Ďalej budú realizované práce na infraštruktúre ako položenie rozvodného potrubia pitnej vody, kanalizačného systému a telekomunikačnej siete, cestné osvetlenie a dopravné zariadenia.

Zahájenie výstavby bolo stanovené na február 2012. Maximálna doba výstavby činí 36 mesiacov, pričom 17 km dlhá hlavná cesta musí byť dokončená za 24 mesiacov.

20.02.2012

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...