1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Slováci postavia v gruzínskom Tbilisi akvapark za vyše 9 mil. eur

Aquapark 1Bratislava - Slovenská firma Eurocom Investment začne v januári 2012 stavať v gruzínskom Tbilisi akvapark za 9,4 milióna eur.

Vyplynulo to z výsledkov bilaterálneho podnikateľského fóra v Tbilisi, na ktorom sa stretlo viac ako 60 podnikateľov zo Slovenska a Gruzínska.

Podujatie zorganizovala mimovládna organizácia Slovenská atlantická komisia v spolupráci s gruzínskou Nadáciou Levana Mikeladzeho a finančnou podporou SlovakAid. O výsledkoch stretnutia informoval TASR Viktor Škulec zo Slovenskej atlantickej komisie.

Fórum tak na stretnutí oznámilo plánovanú investíciu Eurocom Investment, ktorá na Slovensku prevádzkuje Thermal Park Bešeňová. Firma začne v januári 2012 s výstavbou akvaparku neďaleko Tbilisi. "Letná časť akvaparku otvorí svoje brány už v júli budúceho roku, zimná časť v decembri 2012," priblížil Škulec. Takmer polovicu všetkých prác vykonajú slovenské firmy.

Ekonomika Gruzínska pritom rastie podľa Giorgia Tsikolia z Gruzínskej národnej investičnej agentúry (GNIA) o 6,5 % ročne. "Turistický ruch v krajine v poslednom období vzrástol o 47 %," upozornil Tsikolia. Lákadlom pre investorov je napríklad aj 18-% DPH v Gruzínsku a daň z príjmu na úrovni 15 %. "Krajina dokonca neukladá podnikateľom povinnosť platiť sociálne odvody," dodal Škulec.

21.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...