1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ODEN stavia metro v Helsinkách, časť novej štvrte v Štokholme a úsek diaľnice E45 vo Švédsku

undergroundŠtokholm - ODEN Anläggningsentreprenad AB, 100%-ná švédska dcérska spoločnosť stavebného koncernu STRABAG, získala zákazku na tri nové projekty infraštruktúry vo Švédsku a Fínsku.

Länsimetro Oy udelila ODENu zákazku na výstavbu tunela s dĺžkou 1,8 km vrátane medziľahlých staníc pre metro, 1. etapa, LU1 Matinkylä v Helsinkách, Fínsko. Stavebné práce budú zahájené v auguste 2011 a dokončené majú byť do novembra 2013. Hodnota zákazky činí zhruba 28 miliónov €.

„Účasť na rozširovaní metra v Helsinkách západným smerom pre nás predstavuje znamenitý štart na perspektívnom fínskom trhu veľkých infraštruktúr“, hovorí Patrick Marelius, konateľ ODENu.

ODEN, špecialista na výstavbu tunelov, mostov a ďalšej infraštruktúry dopravných ciest, bol navyše poverený výstavbou časti najväčšej novej mestskej štvrte Norra Djurgårdsstaden v Štokholme. Po zahájení 1. etapy projektu získal ODEN od mesta Štokholm aj zákazku na práce v 2. etape. Zákazka zahŕňa zakladanie na pilótach, betónové dosky na pilótach, vodovodné a kanalizačné potrubie a cestné stavby.

Stavebné práce boli zahájené v júni 2011, dokončenie sa predpokladá do októbra 2012. Hodnota zákazky činí cca. 22 miliónov €.

Norra Djurgårdsstaden, ktorá má v nasledujúcich rokoch vzniknúť v centre Štokholmu, siaha od Hjorthagenu na severe cez oblasť prístavu až po Loudden na juhu. Tento projekt rozvoja mesta zahŕňa plány na 10.000 bytov a 30.000 nových pracovných miest a je porovnateľný s inými európskymi projektmi rozvoja miest ako napr. v Kodani, Oslo a Hamburgu. S plánovaním sa začalo po roku 2000. Nová mestská časť má byť kompletne dokončená približne do roku 2025.

Ďalej bol ODEN poverený švédskym úradom pre infraštruktúru Trafikverket výstavbou úseku diaľnice z Edet Rasty do Torpy. Tento úsek je súčasťou diaľnice E45 medzi Göteborgom a Trollhättanom, ktorá spája severné a južné Švédsko. Projekt obsahuje rozšírenie viac než piatich kilometrov stávajúcej diaľnice z dvoch na štyri pruhy vrátane stredného deliaceho pásu a dvoch podchodov pre zver (podchody pod diaľnicou určené hlavne pre prechod zveri). Zákazka má hodnotu 26 miliónov €. Práce majú trvať od augusta 2011 do júla 2013.

16.09.2011

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...