1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Od čistenina spalín po sanáciu starých ekologických záťaží

strabag logo 1Viedeň - Odborníci z odboru životného prostredia európskeho stavebného koncernu STRABAG SE získali nové zákazky v celkovej hodnote 110 miliónov €. Dopyt po prácach v oblasti čistenia spalín, výstavby zariadení pre zásobovanie vodou, čistenie odpadových vôd a spracovanie odpadov, ako aj výstavby skládok odpadov a sanácie starých ekologických záťaží panuje v najrôznejších častiach sveta.

STRABAG tak získal zákazku na vypracovanie projektu a dodanie čističky spalín pre ropnú spoločnosť Petrobras v Brazílii. V Singapure realizuje spaľovňu odpadov a v Číne a Taiwane päť čističiek spalín pre Formosa Plastics Group.

V Leskovaci v Srbsku, v Targovişte v Rumunsku a v Baishanu v Číne boli získané zákazky na vybudovanie troch čističiek odpadových vôd. V albánskom meste Bilisht bude STRABAG realizovať zariadenie pre zásobovanie vodou a v poľskom Tychy zariadenie na spracovanie odpadov.

STRABAG bol úspešný aj v oblasti výstavby skládok, kde sa môže tešiť zo zákazky v Ciuperceni, Rumunsko. Ďalšie projekty sa týkajú zariadení na spracovanie bioodpadu v nemeckom Freudenstadte a sanácie skládok a starých ekologických záťaží, ktorú realizoval STRABAG v rámci konzorcií v Brücklu a Rumu v Rakúsku a v Pont Rouge vo Švajčiarsku.

Odbor životného prostredia koncernu STRABAG je oblasťou, ktorá má široké medzinárodné zastúpenie a zamestnáva viac ako 900 pracovníkov vo viac než 45 krajinách. V uplynulých rokoch sa rozvinula do technologického podniku pre ekologické zariadenia najrôznejšieho druhu. Odbor životného prostredia STRABAGu dnes ponúka ekologické zariadenia od vypracovania projektu cez usporiadanie procesov, výstavbu a dodávku elektrotechnického a mechanického vybavenia až po prevádzku týchto zariadení. Na prianie zákazníka naviac poskytuje služby ako poradenstvo, projektové financovanie a popredajný servis.

08.02.2012

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...