1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Na západe Šenkvíc plánujú obytnú zónu s 43 rodinnými domami

house construction1Bratislava - V okrese Pezinok v západnej časti obce Šenkvice sa pripravuje výstavba novej obytnej zóny.

Rozprestierať sa má na ploche viac ako 32.000 m2 medzi Trlinskou ulicou a Pezinskou cestou. "Účelom navrhovanej činnosti je vybudovanie novej obytnej zóny so 43 rodinnými domami a 1 objektom občianskej vybavenosti, vrátane infraštruktúry," uvádza sa v zámere, ktorý na svojej internetovej stránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.

Z celkovej plochy územia budú pozemky pre výstavbu rodinných domov tvoriť takmer 27.000 m2, čo predstavuje podiel zhruba 82 %. Pre cestné komunikácie je vyhradených 4335 m2 a chodníky zaberú celkovo 845 m2. Plocha verejnej zelene má podľa zámeru dosiahnuť takmer 570 m2.

So začiatkom výstavby sa počíta v tomto roku a podľa zámeru by sa tento rok mala aj ukončiť. "Z kompozično-priestorového hľadiska, územie predstavuje typ rovinnej poľnohospodárskej krajiny a orná pôda je využívaná pre rastlinnú výrobu," informuje zámer. Predpokladané investičné náklady na realizáciu projektu sa odhadujú vo výške 0,9 milióna eur.

19.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...