1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Na budúci rok chcú v Bernolákove začať stavať nové domy a byty

house construction1Bratislava - V Bernolákove sa pripravuje územie pre výstavbu nových rodinných domov.

Projekt s názvom Obytná zóna Bernolákovo, Nová Bažantnica Stred počíta so 160 stavebnými pozemkami s celkovou rozlohou viac ako 86.000 štvorcových metrov (m2). Súčasťou plánu je aj osem pozemkov pre výstavbu bytových domov.

"Cieľom navrhovanej činnosti je vytvoriť harmonické vidiecke obytné prostredie, ktoré bude nadväzovať na charakter zástavby v obci Bernolákovo," uviedla spoločnosť Nová Bažantnica Stred. Jej zámer na svojej internetovej stránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.

Okrem 146 samostatne stojacich rodinných domov a 14 dvojdomov počíta projekt aj s výstavbou 40 bytov. Rodinné domy by mali byť nepodpivničené s dvoma nadzemnými podlažiami, pričom limit pre ostatné navrhované budovy by mal dosiahnuť štyri nadzemné podlažia plus obytné podkrovie. Dopravné napojenie bude vyriešené prostredníctvom navrhovaných obslužných komunikácií.

Spoločnosť odhaduje, že s výstavbou rodinných domov a ostatných objektov sa začne počas januára 2014. K jej ukončeniu by malo dôjsť v decembri 2020. Celkové investičné náklady dosiahnu podľa zámeru výšku 10 miliónov eur.

01.06.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...