1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Mesto chce postaviť byty pre mladých

panelak 1Levice - Levickí mestskí poslanci prijali ponuku súkromnej spoločnosti, ktorá pre mesto vybuduje takzvané štartovacie nájomné byty určené mladým rodinám. Mesto si vyberalo spomedzi viacerých možností, napokon sa rozhodlo pre spoluprácu s firmou Delta Realtrade, ktorá vlastní komplex Atom na ulici Sv. Michala. Jednu z budov komplexu prestavia na bytový dom, v ktorom by malo byť celkovo 58 bytov s priemernou rozlohou vyše 54 štvorcových metrov. Nové byty majú byť vybavené okrem iného aj kuchynskými linkami so spotrebičmi. Bytový dom bude vybavený jedným veľkým a jedným štandardným osobným výťahom.

Mestskí poslanci sa pre ponuku spoločnosti Delta Realtrade rozhodli aj preto, že na kúpu bytov s týmto štandardom je možné získať dotáciu štátu na rozvoj bývania. "Druhým spôsobom financovania obstarania nájomných bytov, ktorý sa poskytuje popri dotácii, je úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB)," uvádza sa v rozhodnutí mestského zastupiteľstva. V prípade, že sa mestu podarí získať štátne dotácie, bude výška nájmu v garsónke od 50 eur a pri trojizbovom byte do 150 eur. Ak žiadosť mesta o dotáciu nebude schválená, využije investor nové byty na komerčné účely. Rekonštrukciu s prestavbou na bytový dom plánuje firma ukončiť kolaudáciou do konca roka 2012. Mesto by potom mohlo v roku 2013 požiadať o úver zo ŠFRB.

20.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...