1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Ceny rodinných domov v USA v júli znova vzrástli

building houses ConstructionWashington - Ceny rodinných domov v USA v júli znova vzrástli, už šiesty mesiac po sebe. To signalizuje, že realitný trh v USA sa už odrazil od dna a "udržateľne" sa zotavuje.

Podľa najnovších údajov agentúr Standard & Poor's/Case Shiller sa ceny domov v USA v júli zvýšili medziročne o 1,2 %. Navyše domy zdraželi vo všetkých 20 kľúčových mestách, ktoré agentúry sledujú a na základe vývoja cien v týchto mestách zostavujú prognózu pre celý realitný trh.

Pozitívnou správou tiež je, že ceny domov vo Phoenixe, ktoré zvlášť tvrdo zasiahlo prasknutie realitnej bubliny v USA pred šiestimi rokmi, za 12 mesiacov do konca júla vyskočili až o 16,6 %. A ceny domov v Detroite a Minneapolise sa zvýšili o 6 %.

Rast cien domov je jedným z viacerých ukazovateľov, ktoré signalizujú, že realitný trh v USA sa pomaly zotavuje. Ďalším je predaj domov, ktorý v auguste dosiahol najvyššiu úroveň od mája 2010. Aj preto dôvera podnikateľov v stavebnom sektore minulý mesiac stúpla najstrmšie za viac ako dva roky.

Analytici sa na základe týchto výsledkov domnievajú, že šesť rokov po kolapse realitného trhu v USA, ktorý odštartoval svetovú finančnú a neskôr aj hospodársku krízu, sa už trh s nehnuteľnosťami v najväčšej svetovej ekonomike odrazil od dna.

28.09.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...