1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Záplavy znížili v 1. štvrťroku produkciu uhlia Rio Tinto o 12 %

Rio_TintoLondýn - Záplavy na prelome rokov znížili v 1. kvartáli tohto roka produkciu železnej rudy, uhlia a medi britsko-austrálskeho banského gigantu Rio Tinto.

Spoločnosť dnes oznámila, že v 1. štvrťroku 2011 klesla jej produkcia železnej rudy medziročne o 3 % a koksárenského uhlia až o 12 %. Produkcia medi sa znížila o 14 %.

Firma musela v tomto období pre rozsiahle záplavy vyhlásiť v štyroch zo svojich uhoľných baní v štáte Queensland stav force majeure (vyššia moc). Tento termín znamená, že firma nie je schopná splniť dohodnuté kontrakty pre udalosti mimo jej dosahu a za týchto okolností ju nemožno sankcionovať.

"Extrémne počasie negatívne zasiahlo naše prevádzky na produkciu uhlia, železnej rudy, medi aj oxidu hlinitého, no väčšina z nich sa vracia do pôvodného stavu a momentálne ťažíme z vysokých cien komodít," povedal výkonný riaditeľ Rio Tinto Tom Albanese. Napriek tomu predpokladá, že za celý rok 2011 dosiahne produkcia hodnoty, s akými počítajú trhy. Pri železnej rude by to malo byť asi 191 miliónov ton železnej rudy, čo je v súlade s očakávaniami analytikov.

14.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...