1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vyššie náklady mierne znížili zisk Procter & Gamble v 1. kvartáli

procter_and_gambleCincinnati - Spoločnosť Procter & Gamble evidovala za 1. štvrťrok finančného roka 2011/2012 medziročný pokles zisku o 2 %, najmä v dôsledku vyšších vstupných nákladov.

Spoločnosť, vyrábajúca napríklad pracie prášky Tide, vlasovú kozmetiku Panténe či plienky Pampers, oznámila, že za 1. štvrťrok súčasného finančného roka (júl až koniec septembra) klesol jej zisk na 3,02 miliardy USD (2,15 miliardy eur) z 3,08 miliardy USD v rovnakom období minulého roka. Zisk na akciu na úrovni 1,03 USD bol v súlade s odhadmi analytikov.

Tržby najväčšieho výrobcu spotrebného tovaru na svete sa medziročne zvýšili o 9 % na 21,9 miliardy USD. Trhy predpokladali ich rast na 21,5 miliardy USD.
Za celý finančný rok končiaci sa 30. júna spoločnosť očakáva rast tržieb o 3 až 6 %, čiastočne v dôsledku zvyšovania cien výrobkov. Podobne ako ďalšie firmy aj P&G zvýšila ceny niektorých produktov, aby vykompenzovala rast cien základných surovín.

28.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...