1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Unilever dosiahol v 4. kvartáli aj v celom roku 2011 slabšie výsledky

unilever logoAmsterdam - Holandská spoločnosť Unilever, druhý najväčší výrobca spotrebného tovaru na svete , v 4. kvartáli minulého roka sklamala analytikov,keď dosiahla slabšie, ako očakávané výsledky. Vedenie koncernu zároveň upozornilo, že situácia na jeho kľúčových trhoch bude aj tento rok zložitá.      

Objem tzv. základného predaja, ktorý nezahŕňa akvizície a kurzové výkyvy, sa za tri mesiace do konca decembra zvýšil medziročne o 0,1 %, zatiaľ čo analytici očakávali, že stúpne o 6,5 %.      

Za celý minulý rok základný predaj koncernu vzrástol o 6,5 %, čo sa takmer zhoduje s odhadom, podľa ktorého mal stúpnuť o 6,4 %. Tržby Unilever sa v roku 2011 zvýšili o 5 % na 46,5 miliardy eur, ale čistý zisk sa takmer nezmenil a dosiahol 4,25 miliardy eur, pričom analytici firme predpovedali zisk 4,34 miliardy eur.

Za rast predaja vďačí holandská spoločnosť, ktorá okrem iného vyrába čaje Lipton i mydlá Dove, najmä rozvíjajúcim sa trhom v Latinskej Amerike, Ázii a Afrike, kde jej odbyt minulý rok stúpol medziročne o 11 %, zatiaľ čo v Európe sa zvýšil len o 0,9 %.

06.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...