1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Priemyselný koncern United Technologies zvýšil zisk na 1,32 miliardy USD

united_technologiesHartford - Americký priemyselný konglomerát United Technologies zaznamenal za 2. štvrťrok 2011 medziročný rast zisku o 19 %, k čomu mu dopomohol najmä zvýšený dopyt po chladiacich a vykurovacích systémoch, ako aj export, ktorý podporilo oslabenie kurzu dolára.

Materskej firme výrobcu výťahov Otis, chladiacich a vykurovacích systémov Carrier, výrobcu motorov Pratt & Whitney a iných podnikov sa tak podarilo prekonať odhady analytikov.

Čistý zisk United Technologies za tri mesiace od apríla do konca júna 2011 dosiahol 1,32 miliardy USD (929,12 milióna eur), čo na akciu predstavuje 1,45 USD. V rovnakom období minulého roka mala spoločnosť zisk 1,11 miliardy USD (1,20 USD/akcia). Je to už 6. štvrťrok po sebe, čo spoločnosť zaznamenala rast zisku o dvojcifernú hodnotu. Zároveň prekonala očakávania trhov, ktoré počítali so ziskom 1,41 USD/akcia.

Tržby sa zvýšili o 9 % na 15,08 miliardy USD z 13,8 miliardy USD za rovnaké obdobie roka 2010, najmä vďaka zvýšeným objednávkam pre firmy Otis, Pratt & Whitney a výrobcu leteckých komponentov Hamilton Sundstrand. Aj v tomto prípade prekonal konglomerát očakávania analytikov, ktorí počítali s tržbami na úrovni 14,61 miliardy USD.

21.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...