1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

MH SR podporí samosprávu pri výstavbe PP vyše miliónom eur

Priemyselny_park_1Rimavská Sobota - Na dokončenie priemyselného parku (PP) v bývalých kasárňach dostane mesto Rimavská Sobota vyše milión eur z Ministerstva hospodárstva SR. Ako TASR potvrdil primátor mesta Jozef Šimko, peniaze nevyhnutne potrebujú predovšetkým na dokončenie infraštruktúry. Až potom môžu hľadať nových investorov prípadne terajší podnikatelia budú môcť výrobu aj rozširovať.

Samospráva Rimavskej Soboty podala projekt približne pred dvoma mesiacmi. Odovzdali ho deň pred ukončením výzvy. Splnili pritom všetky stanovené podmienky. "Dostal som list, v ktorom ma ministerstvo informuje, že sme boli úspešní a teraz je potrebné ešte podpísať príslušné dokumenty. Schválili nám 1.018.000 eur s tým, že pri posudzovaní dostal náš projekt až 95 bodov zo sto možných. Som rád, že sme úspešní, a urobím všetko preto, aby sme nedopadli ako pred piatimi rokmi, keď sa po zmene vlády všetko zastavilo," povedal Šimko.

V priemyselnom parku na Daxnerovej ulici momentálne pôsobia dva podnikateľské subjekty. Jeden už avizoval záujem o zvýšenie výroby, pričom plánuje vytvoriť ďalších dvesto pracovných miest. "Tieto peniaze použijeme predovšetkým na vybudovanie priemyselnej kanalizácie a na odvedenie dažďovej vody. Veľmi dôležitý je aj plánovaný kruhový objazd, ktorý vyrieši prístup do areálu priemyselného parku. Je to cesta smerom na Kurinec. Nemenej dôležité je aj oplotenie. Takto dokončený priestor potom môžeme ponúkať ďalším investorom a už teraz pripravujeme podklady i pre SARIO," doplnil primátor Rimavskej Soboty.

11.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Do bývalých kasární v Rimavskej Sobote smeruje nemecký kapitál

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...