1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Henkel chce predať alebo zrušiť asi 200 značiek

henkel_logo_smallBerlín - Nemecký koncern Henkel, ktorý vyrába celú škálu produktov - od čistiacich prostriedkov po priemyselné lepidlá, plánuje predať alebo ukončiť až 200 svojich značiek, aby sa mohol sústrediť na najpredávanejšie značky. Oznámil to šéf firmy Kasper Rorsted.

Podľa výrobcu pracieho prášku Persil či lepidla Loctite v segmente spotrebiteľského tovaru ide najviac na odbyt zhruba 10 najobľúbenejších značiek. A na celkových tržbách sa zase priemyselné lepidlá podieľajú približne 50 %. Na ilustráciu, Henkel dodáva lepidlá napríklad koncernu Airbus a použili sa aj pri lepení dlážky v najvyššej budove sveta Burdž Chalífa v Dubaji.

Koncern by tiež chcel, aby sa do roku 2012 podieľali rozvíjajúce sa ekonomiky na tržbách až 45 %. Firma už v rozvíjajúcich sa krajinách zamestnáva 54 % z celkového počtu zamestnancov a do konca tohto roka by to malo byť už 55 %. Rorsted odhaduje, že do roku 2015 by sa Čína mohla stať druhým najväčším trhom pre Henkel.

30.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...