1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Duslo plánuje v Šali budovať výrobu cyklohexylamínu za 1 mil. eur

chemicalsBratislava - Duslo, a.s., plánuje v Šali vybudovať výrobňu cyklohexylamínu (CHA) s cieľovou kapacitou 6000 ton/ročne, v celkovom predpokladanom investičnom náklade 1 milión eur. Vyplýva to z investičného zámeru, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvu investície na životné prostredie (EIA).

Pripravované riešenie umožňuje podľa zámeru využiť technológiu, ktorá sa využívala na výrobu iného produktu (Dusantoxu IPPD), no v dôsledku krízy klesol dopyt po tomto produkte. "Realizáciou zámeru sa napomôže udržaniu zamestnanosti v podniku a v regióne," tvrdí spoločnosť.

Duslo, a.s, Šaľa patrí k najvýznamnejším spoločnostiam chemického priemyslu na Slovensku. Počas svojej histórie sa vyprofilovala na výrobcu hnojív európskeho významu a globálneho dodávateľa gumárskych chemikálií. Spoločnosť okrem toho vyrába polyvinylacetátové a polyakrylátové lepidlá a disperzie a rôzne ďalšie špeciálne produkty. Od roku 2005 je súčasťou medzinárodného holdingu Agrofert Holding, a.s. Spoločnosť v súčasnosti eviduje základné imanie vo výške 102,43 milióna eur.

13.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...