1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Do Tornale prichádza nový investor, prácu dostane 150 ľudí

factory insideTornaľa - Výroba poťahov na nábytok sa v  priemyselnom parku v Tornali rozbehne začiatkom apríla. Ako potvrdil prednosta mestského úradu Lajos Balajti, samospráva sa dohodla na zmluve s nemeckým nábytkárskym investorom Imola Group. Už v pondelok (27.2.) posielajú na školenie prvých 30 zamestnancov. Celkovo nájde v novom podniku prácu 150 ľudí.

Samospráva Tornale naštartovala rokovania s nábytkárskou firmou začiatkom tohto roka. Nemecký nábytkársky koncern patrí medzi najväčšie firmy vo svojom zameraní v celosvetovom meradle. Svoje pobočky má vo Veľkej Británii, Poľsku, ale aj v Maďarsku. Na Slovensku vyrábajú pre neho v Želiezovciach v okrese Levice.

"Rokovania boli úspešné najmä vďaka tomu, že investor u nás našiel kvalifikovanú pracovnú silu. Plánuje u nás šiť poťahy na sedacie súpravy. Podľa vedenia spoločnosti je možné, že ak sa im to osvedčí, časom u nás otvoria aj halu na čalúnenie. Teraz tu preinvestujú na zariadeniach výrobných hál 450.000 eur. Vzniknú tu aj skladové priestory. Zmluvu sme podpísali zatiaľ na päť rokov. S výrobou by mali začať 9. apríla, celkovo tu zamestnajú 150 ľudí. Investor v Tornali nezaťaží štátny rozpočet. Na vytvorenie pracovných miest totiž nežiada príspevok a rovnako sa neuchádza ani o daňové prázdniny," dodal Balajti.

27.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...