1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Britskí zamestnanci Unileveru štrajkujú proti novému výpočtu dôchodkov

unilever logoLondýn - Britskí zamestnanci spoločnosti Unilever na piatich pracoviskách firmy vstúpili do štrajku na protest proti spôsobu výpočtu dôchodkov.

Je to ďalší štrajk po decembrovej akcii, ktorá predstavovala prvý štrajk v tejto firme na území Británie za 82 rokov jej existencie. Nasledovať budú ďalšie protesty, ktoré postupne zasiahnu všetkých 12 pracovísk firmy v Anglicku a vo Walese, pritom posledný by sa mal uskutočniť 28. januára.

Tretí najväčší výrobca spotrebiteľského tovaru na svete (prací prášok Persil, výrobky značky Dove, majonéza Hellmann's alebo horčica Colman) už informoval, že zamestnanci na piatich pracoviskách vstúpili do štrajku. Zároveň zákazníkov upokojil, že má na sklade dostatok produktov, aby zabránil ich nedostatku v obchodoch.

Dôvodom štrajku je nesúhlas zamestnancov so zmenou výpočtu dôchodkov zo strany firmy, ktorá sa dotkne zhruba 5000 zo 7000 britských zamestnancov spoločnosti. V súčasnosti dostávajú zamestnanci dôchodok vypočítaný na základe posledného platu, najnovšie však firma plánuje od júla 2012 vypočítavať dôchodok na základe spriemerovania platov, čo je podľa zamestnancov menej výhodné. Podľa nich takto dôchodky väčšine zamestnancov klesnú o 20 a niektorým aj o 40 %.

Unilever však systém obhajuje tým, že v súčasnej ekonomickej situácii a vzhľadom na predlžujúcu sa priemernú dĺžku života si pôvodný model už nemôže dovoliť. Navyše, aj nový systém bude podľa neho ešte stále výhodný v porovnaní s inými firmami.

18.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Unilever kupuje ruskú kozmetickú firmu Kalina, predstihne L'Oreal 

Unilever kupuje výrobu zmrzliny fínskej potravinárskej firmy Ingman 

Unilever v 2. kvartáli zvýšil ceny a dosiahol 10-% rast zisku

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...