1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Bez diaľnice nie je záujem ani o priemyselný park

Lučenec - Záujem o priemyselný park v Lučenci zatiaľ prejavili záujem len menší investori. Ako pre TASR potvrdila hovorkyňa mestského úradu Mária Horňáková, dvaja podnikatelia plánujú zamestnať 50 ľudí. Napriek snahám samosprávy sa výrobcovia do centra Novohradu nehrnú. Chýba im diaľnica.

V lučeneckom priemyselnom parku začali pripravovať priestor pre podnikanie dvaja investori. Spoločnosť Milenium Trading, a.s., plánuje zamestnať približne 45 ľudí. Výrobca nábytku Marek Kočalka bude potrebovať len piatich zamestnancov. "V súčasnosti rokujeme s viacerými záujemcami. Potenciálne máme rozpracovaných dvoch investorov. Jeden sa zameriava na spracovanie odpadu, druhý na výrobu podláh. Spolu by vytvorili ďalších takmer 70 pracovných príležitostí," hovorí Horňáková. V priemyselnom parku sú však aj ďalšie plochy, ktoré mesto ponúka investorom. Podnikatelia však majú jasné priority, a to najmä čo sa týka prístupových komunikácií pre dovoz a odvoz komponentov. Od Lučenca ich odrádza hlavne napojenie mesta na diaľnice. "Aj napriek tomu sa vedenie mesta bude naďalej snažiť priemyselný park oživiť a vytvoriť čo najviac pracovných príležitostí pre občanov," dodala hovorkyňa mesta.

Lučenec ponúka investorom na predaj a prenájom zelenú plochu 670.000 štvorcových metrov. V prípade záujmu sa areál priemyselného parku ešte dá rozšíriť. Podnikatelia však na pozemkoch nájdu vodovodné pripojenie, kanalizáciu, ale aj prístup k elektrickej energii a k plynu. Priemyselný park je zahrnutý v územnom pláne mesta, aj keď sa nateraz využíva ako orná poľnohospodárska pôda. Horšie je to s dopravnou infraštruktúrou. Blízko je cesta prvej triedy I/50 a cesta druhej triedy II/585.

01.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...