1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Americký módny dom Ralph Lauren zvýšil v 1. kvartáli tržby aj zisk

ralph laurenNew York - Americký módny dom Ralph Lauren oznámil za 1. štvrťrok súčasného obchodného roka rast tržieb aj zisku, pričom v tržbách spoločnosť prekonala očakávania.

Módny dom zároveň dodal, že v prípade ďalšieho štvrťroka očakáva v tržbách stagnáciu, maximálne mierny rast a v prípade celého roka rast na dolnej úrovni jednocifernej stupnice.

Ralph Lauren uviedol, že za 1. štvrťrok 2023/2024, čo znamená obdobie od apríla do konca júna, dosiahol zisk 132,1 milióna USD (119,88 milióna eur). Na akciu to predstavuje 1,96 USD. V rovnakom období minulého roka spoločnosť dosiahla zisk 123,4 milióna USD (1,73 USD/akcia).

Bez započítania mimoriadnych položiek vykázal módny dom upravený zisk na úrovni 158 miliónov USD alebo 2,34 USD/akcia. Prekonal tak očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom na úrovni 2,13 USD na akciu.

Vzrástli aj tržby spoločnosti, rast bol však iba mierny. Dosiahli 1,50 miliardy USD, zatiaľ čo v rovnakom období pred rokom to bolo 1,49 miliardy USD.

Ralph Lauren zároveň zverejnil odhad vývoja tržieb v 2. kvartáli aj za celý rok, pričom minimálne kvartálny odhad spoločnosti je optimistickejší než prognóza analytikov. Zatiaľ čo Ralph Lauren očakáva, že jeho tržby v 2. kvartáli budú stagnovať, prípadne zaznamenajú mierny rast, analytici počítajú s poklesom, a to o 4,6 %. Čo sa týka celoročného odhadu, módny dom očakáva ich rast na dolnej hranici jednocifernej stupnice, analytici počítajú s konkrétnym rastom v priemere o 2,8 %.

23.08.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...