1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk AB InBev v 1. kvartáli klesol

Anheuser Busch buildingBrusel - Anheuser-Busch InBev (AB InBev), najväčšia svetová pivovarnícka skupina na svete, dosiahla v 1. štvrťroku slabšie ako očakávané výsledky. Dôvodom je pokles odbytu v Brazílii a USA, konštatuje agentúra Bloomberg.

Zisk AB InBev pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) sa za tri mesiace do konca marca 2013 znížil na 3,43 miliardy USD (2,62 miliardy eur) z 3,55 miliardy USD v 1. štvrťroku 2012. Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg, pritom očakávali, že sa naopak mierne zvýši na 3,57 miliardy USD.

Tržby spoločnosti, ktorá okrem iných značiek vyrába pivo Budweiser či Stella Artois, v období január - marec 2013 vzrástli medziročne o 1,5 % na 9,47 miliardy USD, ale objem predaného piva sa znížil o 4 %. Z toho odbyt piva v Brazílii, ktorá je po Spojených štátoch druhým najväčším trhom pivovaru, v sledovanom období klesol o 8,2 % a v USA sa znížil o 5,2 %.

06.05.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...