1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výrobca čokolády Hershey zvýšil kvartálny zisk, pomohli vyššie ceny výrobkov

cokolada1Derry Township - Americká cukrovinkárska spoločnosť Hershey oznámila za 4. štvrťrok minulého roka rast zisku zhruba o 15 %. Zvýšené náklady na vstupné suroviny a obaly dokázala firma vykompenzovať zvýšením cien svojich produktov.    

Firma Hershey, jeden z najväčších výrobcov čokolády na svete, dosiahla vo 4. štvrťroku zisk 335,56 milióna USD (296,35 milióna eur). V rovnakom období predchádzajúceho roka vykázala spoločnosť zisk 291,39 milióna USD.

Bez započítania jednorazových položiek dosiahla firma upravený zisk na úrovni 351,57 milióna USD. Na akciu to znamená 1,69 USD. Spoločnosti sa tak podarilo prekonať očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 1,61 USD.      

Tržby za 4. štvrťrok dosiahli 2,33 miliardy USD, čo medziročne predstavuje rast o 6,4 %. Aj v tomto prípade boli výsledky lepšie, než sa čakalo. Analytici počítali s rastom tržieb na 2,27 miliardy USD.

Výrobcom cukroviniek, podobne ako producentom iných balených potravín, sa výrazne zvýšili náklady na základné suroviny ako cukor, sója a pšenica. Zároveň im vzrástli pracovné náklady a náklady na prepravu tovarov. Mnohé firmy, okrem Hershey aj výrobca polievok Campbell Soup, potravinárska spoločnosť Kraft Heinz či producent spotrebného tovaru Unilever, pristúpili preto v posledných mesiacoch k zvýšeniu cien.

15.02.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...