1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Tržby Danone v 1. štvrťroku vzrástli o 4,3 %

danone logo1Paríž - Francúzsky potravinársky koncern Danone zaznamenal v 1. štvrťroku organický nárast tržieb o 5,6 % a prekonal očakávania analytikov, ktorí počítali len so 4,2-% zvýšením, informovala agentúra Reuters.

Motorom rastu bol vysoký dopyt po detskej výžive a vode.

Celkovo tržby vrátane vplyvu výmenných kurzov za prvé tri mesiace roka vzrástli o 4,3 % na 5,338 miliardy eur. Rast na rozvíjajúcich sa trhoch totiž viac než vykompenzoval pokles v Európe, kde sa tržby koncernu znížili o 5,1 %. Tržby na boomujúcich trhoch v Ázii, Latinskej Amerike, na Blízkom východe a v Afrike vyskočili o 13,2 %.

Firma potvrdila svoj cieľ dosiahnuť v tomto roku 5-% organický rast tržieb. Danone tiež počíta tento rok s poklesom prevádzkovej marže o 30 až 50 bázických bodov.

Koncern tiež oznámil, že zruší približne 900 pracovných miest. Týmto spôsobom chce bojovať s prepadom predaja na trhoch v južnej Európe sužovanej dlhovou krízou.

Divízia mliečnych výrobkov, na ktorú pripadá takmer 60 % tržieb Danone, zaznamenala v 1. kvartáli 0,7-% nárast tržieb po 1,3-% zvýšení v poslednom štvrťroku vlaňajška.

19.04.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Francúzsky koncern Danone vlani zvýšil tržby o 5,4 %

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...